Homemade ravioli met ricottavulling

Ik ben momenteel in Rome en waar kan je nou beter pasta eten dan in Italië? Ik heb voor het eerst zelf geprobeerd om pasta te maken. Helaas heb ik geen pastamachine, maar toch vond ik het alsnog geslaagd!

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 300 gram bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 theelepel zout
  • 60 milliliter water
  • 1-2 eetlepels olijfolie

Voor de vulling:

  • 100 gram rucola
  • 100 gram ricotta
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de saus:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 gram gepelde tomaten
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel suiker
  • 5 blaadjes verse basilicum
  • 50 milliliter crème fraiche

Bereiding:

  1. Strooi het bloem op je keukenblad en maak een diepe kuil in het midden. Hier doe je de eieren, zout en water in.
  2. Kneed tot een soepel deeg en voeg ook de olijfolie toe. Kneed nog even goed door en pak je deeg dan in, in vershoudfolie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Ondertussen kan je de vulling maken. Dit doe je door alle ingrediënten te pureren in een blender of keukenmachine. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
  4. Fruit voor de saus de ui aan en voeg hier vervolgens de gepelde tomaten, suiker en oregano aan toe. Laat de saus 10 minuten inkoken.
  5. Je kunt nu gaan beginnen met het maken van de ravioli. Verdeel het deeg in twee plakken en rol deze zo dun mogelijk uit. Op één van de twee verdeel je bolletjes van je vulling. De grootte is afhankelijk van je ravioli steker.
  6. Dek de vulling af met je tweede vel deeg en steek vervolgens de ravioli uit. Zorg dat de randjes goed dicht zitten en kook de ravioli in ongeveer 4 minuten gaar.
  7. De saus kan je ondertussen afmaken door de basilicum en crème fraiche toe te voegen. Laat dit nog enkele minuten meekoken en serveer vervolgens met wat rucola en Parmezaanse kaas.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s