Chocoladetaart

Als je van chocolade houdt, is deze taart echt een aanrader! En dat met maar vijf ingrediënten.

Dit recept is voor een kleine springvorm. Als je een normale springvorm gebruikt (24 cm doorsnede), kan je het recept verdubbelen.

Ingrediënten:

  • 140 gram speculaas
  • 80 gram roomboter, gesmolten
  • 300 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 300 gram pure chocolade

Bereiding:

  1. Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine en meng vervolgens met de gesmolten boter.
  2. Bedek een springvorm met bakpapier, vet de randen in en bedek vervolgens de bodem met het speculaasmengsel. Druk goed aan met de bolle kant van een lepe.
  3. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de slagroom samen met de suiker stijf klopt. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  4. Meng de gesmolten chocolade al roerend met de slagroom. En bedek vervolgens de taartbodem hiermee.
  5. Zet de taart in de koelkast om op te stijven en decoreer deze uiteindelijk met nog wat geraspte chocolade of nootjes.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s