Spinazietaart van filodeeg

Ik heb al verschillende hartige taarten gemaakt en meestal maak ik ze met bladerdeeg. Ik maakte ook al eerder een spinaziequiche met paprika en ham, dit keer maak ik weer een hartige taart met spinazie. Maar dan van filodeeg.

Ingrediënten:

  • 5 vellen filodeeg (ontdooid)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram (mager) rundergehakt
  • 800 gram spinazie
  • 4 eieren
  • 150 gram Griekse yoghurt 0%
  • 150 gram feta

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de ontdooide vellen filodeeg met olijfolie en bekleed hier vervolgens de springvorm mee. Een deel van het filodeeg laat je over de rand heenhangen, dit vouw je later terug. Ik gebruikte een springvorm van 24 centimeter doorsnede.
  2. Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in een koekenpan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak deze rul mee. Betje bij beetje schep je de spinazie toe tot deze is geslonken.
  3. Strooi eventueel wat paneermeel op de bodem van de springvorm om vocht op te nemen en schep vervolgens het spinazie-gehaktmengsel op de bodem.
  4. Klop de eieren los met de Griekse yoghurt en peper en zout. Schep dit mengsel over de spinazie en verbrokkel de feta er overheen. Vouw het overhangende filodeeg nu terug naar binnen en bestrijk dit nog met een een klein beetje olijfolie.
  5. Zet de taart in de oven voor 35 minuten. De taart is zowel warm als koud lekker om te eten.

Wat me trouwens ook nog een lekkere toevoeging lijkt voor de volgende keer zijn wat geroosterde pijnboompitten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s