Koeienvlekken kwarktaart

Ik wil jullie graag even voorstellen aan één van Larissa haar grote liefdes: koeien. En onlangs kwam ik een recept tegen voor een taart, waarbij ik direct aan haar moest denken. En dat begreep ze volkomen, vandaar dat ze deze koeienvlekken taart voor haar eigen verjaardag wilde maken. En hij was lekker!

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 240 gram biscuits naar wens (bijvoorbeeld Bastogne, of Verkade Nizza)
  • 145 gram roomboter, gesmolten

Voor de bruine koeienvlekken:

  • 250 milliliter slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 450 gram stracciatella kwark
  • 2 eetlepels citroensap
  • 5 theelepels cacaopoeder
  • 100 milliliter halfvolle melk
  • 10 gelatineblaadjes

Voor de witte vulling:

  • 250 milliliter slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 450 gram stracciatella kwark
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 milliliter halfvolle melk
  • 10 gelatineblaadjes

Bereiding:

  1. Verkruimel de koekjes en meng deze met de gesmolten roomboter. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  2. Vul twee schaaltjes met koud water en leg de gelatineblaadjes hierin te weken voor ongeveer 5 minuten.
  3. Begin met het maken van de bruine koeienvlekken. Dit doe je door de slagroom te stijf kloppen met de suiker en daarna de kwark, het citroensap en cacaopoeder toe te voegen. Mix alles goed door elkaar.
  4. Verwarm 100 milliliter melk in een pannetje op laag vuur, knijp tien gelatineblaadjes uit en laat deze één voor één oplossen in de warme melk. Laat de melk dan even kort afkoelen. Als de melk is afgekoeld mix je deze door de bruine koeienvlekken kwark, zet dit mengsel vervolgens even aan de kant.
  5. Ondertussen kan je een begin maken met de witte vulling. Klop de slagroom weer stijf met de suiker en voeg de kwark en het citroensap vervolgens toe. Verwarm de andere 100 milliliter melk weer in een pannetje en los de uitgeknepen gelatineblaadjes weer één voor één op. Als ze zijn opgelost voeg je het nog warme mengsel toe aan de witte vulling, roer goed door.
  6. Schep de helft van de stevige bruine koeienvlekken kwark in hoopjes op de bodem. Zorg dat er wat ruimte tussen de hoopjes kwark zit. Vervolgens giet je de helft van de nog vloeibare witte kwark er overheen.
  7. Schep de rest van de bruine kwark er bovenop en maak uiteindelijk af met de rest van de witte kwark. Zet de kwarktaart in de koelkast en laat enkele uren staan om op te stijven, het liefst een hele nacht. Versier de taart uiteindelijk met bijvoorbeeld chocoladevlokken en geniet er van!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s