Rucola-bloemkoolstamppot

De laatste tijd plaatste ik al veel koolhydraatarme gerechten online. En dit is alweer een nieuw recept voor een koolhydraatarme stamppot.

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram rucola
  • 25 gram geraspte kaas
  • 40 gram mascarpone
  • Nootmuskaat

Bereiding:

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze gaar in water met eventueel een snufje zout.
  2. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren. De rucola kan je fijn(er) snijden, maar dit hoeft niet perse.
  3. Als de bloemkool gaar is giet je deze af en daarna stamp je hem fijn met een pureestamper. Schep hier de cherrytomaatjes, rucola, geraspte kaas en mascarpone doorheen.

Serveer de bloemkool eventueel met ngo wat geraspte kaas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s