Kip in romige mosterdsaus

Een gerecht met veel groente en veel eiwitten, ideaal om aan te vullen na een zware training dus!

Dit recept is voor twee personen, daarom gebruik ik twee kipfilets. Als je met meerdere personen bent kan je de hoeveelheden aanpassen.

Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • 400 gram paddenstoelen/champignons
  • 2 kipfilets
  • 4 theelepels grove mosterd
  • 120 milliliter slagroom

Bereiding:

  1. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. De kipfilet snijd je in reepjes.
  2. Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui hierin aan. Vervolgens voeg je de kipfiletreepjes toe, bak deze rondom gaar. Nu voeg je de champignons toe en die laat je zacht worden.
  3. Als de kipfilet vrijwel gaar is, voeg je de mosterd en slagroom toe. Breng de saus aan de kook en laat indikken. Als de saus al erg dik is, kan je eventueel wat water toevoegen. Dit was bij mij niet nodig.
  4. Breng je gerecht nog extra op smaak met peper en zout naar wens en eet smakelijk!

Als je in een zware trainingsweek zit en koolhydraten nodig hebt, kan je pasta of rijst naast de kip serveren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s