Stevige groentesoep met pittige champignons

De laatste soep die ik zelf maakte was alweer eventjes geleden. Dus tijd voor een nieuw recept! Ik hou van een lekker dikke soep, dus gebruikte ik ongeveer 750 milliliter water. Maar als je een wat dunnere soep lekker vindt, voeg je simpelweg wat meer water toe.

Voor deze soep heb je een grote soeppan nodig. Als je deze niet hebt, zul je waarschijnlijk de groentes over twee pannen moeten verdelen om het pas bij het pureren samen te voegen.

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 broccoli’s
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 750 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokjes
  • 400 gram champignons
  • Chilikruiden
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in wat olie. Ondertussen snijd was je de broccoli, prei en courgette en snijd je deze.
  2. Voeg de gesneden groente toe aan de knoflook en ui en bak even kort mee. Na enkele minuten voeg je de groentebouillon toe. Laat de soep ongeveer 15-20 minuten koken totdat de groente gaar is.
  3. Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een koekenpan met chilikruiden, peper en zout. Zodra de groente gaar is haal je de pan van het vuur en pureer je deze tot een gladde soep. Breng de soep eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  4. Schep soep in een kom en serveer met wat pittige champignons en eventueel een stokbroodje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s