Kaneelbroodjes

Heerlijk als ontbijt in het weekend of gewoon bij de koffie. Warm zijn ze het lekkerst, maar je kunt ze ook prima enkele dagen bewaren.

Ingrediënten:

Voor de broodjes:

  • 1/2 zakje gist, ongeveer 3-4 gram
  • 275 gram bloem
  • 40 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 50 gram suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei, op kamertemperatuur

Voor de vulling:

  • 1 eetlepel roomboter, gesmolten
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel

Voor de topping:

  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 2 eetlepels water
  • Geschaafde amandelen

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten voor de broodjes in de kom van een keukenmachine en kneed 10 minuten tot een soepel deeg. Als het deeg erg kleverig blijft, voeg je wat extra bloem toe.
  2. Vet een kom in met een klein beetje olie, leg de deegbol hier in en dek af met plasticfolie. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  3. Rol het deeg vervolgens uit op een met bloem bestoven werkblad. Smeer het deeg in met de roomboter, basterdsuiker en kaneel. Rol het deeg nu op en snijd in ongeveer 10 gelijke stukken.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de broodjes hierover. Dek af met een schone doek en laat nog een keer 20 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  5. Bak de kaneelbroodjes in 15 minuten gaar. Ondertussen maak je de topping door de poedersuiker met het water te mengen. Besprenkel de kaneelbroodjes hiermee terwijl ze nog warm zijn, maak af met de geschaafde amandelen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s