Open groentelasagne met doperwten

Ik plaatste al eens een recept voor een groentelasagne online, de lasagnebladen verving ik toen voor courgette. Deze lasagne met doperwten had ik al een tijdje op mijn lijstje staan om nog te gaan maken. Maar aangezien de toernooien er weer aankomen heb ik er een draai aangegeven om het gerecht laag in koolhydraten te houden.

Hoeft het niet koolhydraatarm? Dan kan je natuurlijk ook gewoon verse lasagnebladen gebruiken!

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 pot doperwten van ongeveer 230 gram
  • 200-250 milliliter kookroom (light)
  • Geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Schaaf de aubergine in dunne plakken. Deze leg je in een vergiet en bestrooi je met zout om vocht af te drijven. Na ongeveer 10 minuten dep je de aubergine droog met keukenpapier.
  2. Snipper ondertussen het teentje knoflook en de ui. Snijd de paprika in blokjes en laat de doperwten uitlekken.
  3. Verhit een grillpan en gril de aubergine aan beide kanten zodat ze mooie grillstrepen krijgen. In een andere koekenpan fruit je de knoflook en ui aan, voeg na enkele minuten de paprika toe en uiteindelijk ook de doperwten.
  4. Voeg je de kookroom en twee handjes geraspte kaas toe aan de groente. Laat de saus enkele minuten indikken op laag vuur. Breng nog extra op smaak met peper en zout.
  5. Nu is het tijd om je lasagne op te gaan bouwen. Leg een aubergineplak op een bord en schep er een beetje van je groentemengsel bovenop. Wissel dit hierna nog twee keer af en bestrooi met een beetje geraspte kaas. Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s