Koolhydraatarme kniepertjes

Oké, ik moet direct één ding duidelijk maken voordat ik op mijn kop krijg na het publiceren van dit bericht. Kniepertjes zijn niet hetzelfde als rolletjes… Toen ik een vriendin stuurde dat ik kniepertjes ging maken en een foto stuurde van een opgerold kniepertje, zei ze: dit zijn rolletjes geen kniepertjes! Dus bij deze…

Onlangs kwam er een bericht in het nieuws dat de banketbakker van Vegter’s rolletjes failliet is gegaan. Dit was een grote shock voor mij en m’n twee zussen. Dus probeerde ik voor het eerst om zelf rolletjes te gaan maken. Maar omdat ik weer dicht op een toernooi zit is het een koolhydraatarme versie geworden!

Ingrediënten:

  • 40 gram roomboter, gesmolten
  • 25 gram amandelmeel
  • 25 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 2 gram baking soda
  • 3 eieren
  • 1/2 eetlepel zoetstof

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten met elkaar tot een beslag en laat enkele minuten rusten terwijl je het kniepertjesijzer voorverwarmd.
  2. Als het ijzer warm is, schep je twee lepels van het beslag in het midden. Je hoeft het ijzer niet extra in te vetten. Druk het ijzer goed dicht en haal het kniepertje uit het ijzer als deze goudbruin is. Wees niet bang om het kniepertje “te lang” te laten zitten; als je het kniepertje er te vroeg uithaalt, is deze nog niet knapperig.
  3. Wil je rolletjes maken? Vouw/rol het kniepertje dan gelijk in de goede vorm als deze uit het ijzer komt en nog warm is.
  4. Serveer de kniepertjes en rolletjes met slagroom en eventueel wat fruit, chocolade of poedersuiker.

Advertenties

4 gedachtes over “Koolhydraatarme kniepertjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s