Stroganoff met gehaktballetjes

Ik maakte al eens een simpele champignonstroganoff. Dit keer heb ik een stroganoff gemaakt met paprika, ui, champignon en misschien wel het belangrijkste: gehaktballetjes! Want het was al een behoorlijke tijd geleden dat ik een “gewone” gehaktbal had gegeten.

Oh en een voordeel: het is een éénpansgerecht. Dus dat betekent weinig afwas!

Ingrediënten:

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 gram rundergehakt
  • 45 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 theelepel cajun

Voor de stroganoff:

  • 1 ui
  • 2-3 paprika’s
  • 400 gram champignons
  • 100 gram tomatenpuree
  • 1 runderbouillonblokje
  • 100-200 milliliter halfvolle melk

Bereiding:

  1. Kneed het gehakt met het ei, paneermeel, de mosterd en cajun en draai er mooie balletjes van. Verhit een klein beetje olie of boter in een hapjes pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Deze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
  2. Leg de gehaktballetjes even op een bord. Snijd de ui, paprika en champignons en bak deze in het bakvet van de gehaktballetjes.
  3. Voeg de tomatenpuree, een runderbouillonblokje en de melk toe. Voeg eerst 100 milliliter melk toe en als de saus erg dik is, voeg je steeds een beetje extra toe.
  4. Doe de gehaktballetjes in de pan en doe er een deksel op. Gaar de gehaktballetjes door in de saus voor ongeveer 10 minuten.

Serveer de stroganoff met een stokbroodje of wat rijst en eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s