Pompoensalade

Laatst at ik op mijn werk voor het eerst pompoen. Op de één of andere manier trok pompoen mij nooit echt. Maar nadat ik het (zonder dat ik wist wat het was) had geheten, vond ik het toch wel erg lekker!

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen
  • 2 avocado’s
  • 125 gram mozzarella
  • 150 gram gemengde sla
  • Olijfolie
  • Ras el hanout
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in grove stukken. Meng een eetlepel olijfolie met een flinke eetlepel ras el hanout en wat peper en zout en smeer de stukken pompoen hier mee in.
  2. Doe de pompoen in een braadslede en zet nu voor 50 minuten in de oven.
  3. Snijd de avocado en mozzarella in plakjes. Als de pompoen bijna klaar is schep je de sla door met wat olijfolie, peper en zout. Schep hier ook voorzichtig de avocado en mozzarella doorheen.
  4. Haal de pompoen uit de oven en trek deze uit elkaar met twee vorken. Verdeel over de borden salade en eet smakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s