Vanille cheesecake met Oreo bodem

Cheesecake is toch wel één van mijn favoriete taarten op dit moment. Dus als ik dan een keer mag zondigen…

Deze cheesecake kan je het beste een dag van tevoren maken, zodat de taart een nacht in de koelkast kan staan.

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 2 rollen Oreo koekjes
  • 120 gram roomboter (gesmolten)
  • 2 eetlepels cacao

Voor de vulling:

  • 900 gram magere kwark
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels vanille aroma

Voor de bovenlaag:

  • 200 gram crème fraiche
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • Karamelsaus

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in. Verkruimel de Oreo koekjes en meng deze in een kom met de gesmolten boter en cacao.
  2. Verspreid de koekjes over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm vervolgens in de koelkast.
  3. Meng de kwark met de suiker en voeg daarna de eieren één voor één toe. Mix ook de vanille er doorheen en giet de vulling vervolgens op de bodem. Zet de taart voor 60 minuten in de voorverwarmde oven. Dek de taart eventueel af met aluminiumfolie, zodat de randjes niet zwart worden zoals bij mij…
  4. Laat de taart vervolgens goed afkoelen. Het beste zou zijn om de taart een nacht in de koelkast te laten staan.
  5. Meng voor de bovenlaag de crème fraiche met de suiker en de vanille en verdeel over de bovenkant van de cheesecake. Maak af met de karamelsaus en geniet van deze heerlijke taart!

Advertenties

Een gedachte over “Vanille cheesecake met Oreo bodem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s