Hollandse nasi

Ingrediënten die je misschien niet direct met elkaar zou mengen. Maar die toch verrassend goed bij elkaar passen!

En dit gerecht gaat ook prima met de zelfgemaakte satésaus van donderdag!

Ingrediënten:

  • 300 gram rijst
  • 300 gram boerenkool
  • 100 milliliter water
  • 1 rookworst
  • 2 eieren
  • 20 gram cashewnoten

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Verhit ondertussen olijfolie in een wok en schep de boerenkool hier in. Voeg na enkele minuten 100 milliliter water toe om de boerenkool te smoren. In ongeveer 10 minuten is de boerenkool gaar, controleer tussendoor wel of je misschien wat extra water moet toevoegen.
  3. Nu kan je twee dingen doen met de rookworst. Je kan deze in plakjes snijden en opbakken met wat ketjap (aanrader!) of bij de rijst in de pan opwarmen.
  4. In een andere koekenpan bak je de eieren met wat peper en eventueel zout.
  5. Gier de rijst af zodra deze gaar is en schep door de boerenkool. Verdeel over de borden en serveer met rookworst, een gebakken ei en cashewnoten.
Advertenties

Een gedachte over “Hollandse nasi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s