Koolhydraatarme groentetaart

Deze hartige taart heeft geen bodem van bladerdeeg en is daardoor ook koolhydraatarm. De taart blijft één geheel door het kaas-eimengsel.

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 2 tomaten
  • 3 wortels
  • 5 cherrytomaatjes
  • 50 milliliter slagroom
  • 25 gram roomkaas
  • 2 eieren
  • 50 gram geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de courgette in de lengte doormidden en schaaf vervolgens dunne plakken met een kaasschaaf. Bestrooi de plakken courgette met zout en laat 15 minuten liggen. Dep de plakken vervolgens droog met keukenpapier.
  2. Ondertussen snijd je de tomaat in dunne plakjes en schaaf je plakjes van de wortels. Maak het kaas-eimengsel door de slagroom, roomkaas en geraspte kaas op een laag vuurtje te mengen. Breng op smaak met de kruiden en laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden terwijl je de taart in elkaar gaat zetten. Begin aan de buitenkant met courgette en wissel af met de andere groentes.
  4. In het midden van de taart leg je cherrytomaatjes. Klop nu de eieren door het kaas-eimengsel. Verdeel het mengsel over de taart en laat de bovenkant iets vrij zodat je de spiraal kan blijven zien.
  5. Bak de spiraaltaart in ongeveer 20 minuten af. De taart is klaar als het ei gestold is. Verbrand je taart aan de bovenkant? Dek deze dan af met aluminiumfolie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s