Shakshuka

Shakshuka ik had er nog nooit van gehoord. Het is een Oosters gerecht waar je maar één pan voor hoeft te gebruiken. Eigenlijk pocheer je eieren in een tomatensaus. Erg lekker met een paar stukjes stokbrood!

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 250 gram champignons
  • 2 paprika’s
  • 100 gram ontbijtspek
  • 1 blik tomaten
  • 100 gram feta
  • 4 eieren
  • 1 bosui
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Snipper de knoflook en de ui, snijd de champignons in plakjes en de paprika’s in reepjes.
  2. Verwarm wat olijfolie in een diepe koekenpan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg vervolgens de champignons, paprika en spek toe. Breng op smaak met de kruiden.
  3. Na enkele minuten voeg je het blikje tomaten toe. Laat het mengsel even indikken, als het te droog wordt voeg je wat water toe.
  4. Maak nu met een lepel kuiltjes in de pan. Hier ga je de eieren boven breken. Verbrokkel vervolgens de feta en verdeel over de pan. Doe de deksel erop en laat enkele minuten koken.
  5. Snijd nu de bosui in ringetjes. Je shakshuka is klaar als de eieren gestold zijn. Als laatste strooi je de bosui er overheen en serveer je het gerecht met een aantal sneetjes stokbrood.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s