Chocolate chip coockie cups met ijs

Nadat de eerste lading mislukt was, lukte het de tweede keer gelukkig wel!

Ingrediënten:

  • 225 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 60 gram pure chocolade
  • 1 bak roomijs

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden terwijl je de boter, suiker en vanille aroma in een kom romig mixt.
  2. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe terwijl je blijft mixen. Hierna voeg je de bloem, bakpoeder en het zout toe, mix tot een glad beslag.
  3. Hak de chocolade in stukjes en schep dit door het beslag.
  4. Bedek een muffinvorm met bakpapier en verdeel het beslag hierover. Om mooie bakjes te krijgen, kan je juist de muffinvorm op de kop gebruiken. Vet deze dan wel goed in!
  5. Bak de chocolate chip coockie cups in 25 minuten af. Laat ze vervolgens buiten de oven afkoelen. Als je de muffinvorm niet op de kop hebt gebruikt zoals ik deed, deuk ze dan in met een lepel voordat ze volledig zijn afgekoeld.
  6. Maak je dessert af door een bol ijs te scheppen in de cups. Serveer ze eventueel met nog wat gesmolten chocolade, karamel en/of slagroom.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s