Chocolade met roze peper

In de kerstvakantie heb ik samen met m’n moeder, zusje en beide oma’s de traditie om naar een kerstmarkt te gaan. Oké, dit was pas het derde jaar dat we het doen, maar toch!

Dit jaar gingen we naar Amsterdam, daar hebben we ook een rondje over de Albert Cuyp gedaan. Ergens halverwege de markt kwamen we een winkeltje tegen (helaas heb ik de naam niet onthouden), met enorm veel kruiden en kookspullen. Hier hebben we onder andere roze peper aangeschaft en dit de dag erna direct verwerkt in chocolade.

Ingrediënten:

  • Melkchocolade
  • Roze peper
  • Ongezouten pinda’s of noten
  • Karamel

Ik heb er bewust geen hoeveelheden bij gezet omdat dit een kwestie van smaak is!

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade au bain marie, hak de noten fijn en maal de roze peper met een vijzel.
  2. Als de chocolade gesmolten is giet je dit op een bakplaat of bord bekleed met bakpapier. Verdeel hier de peper en noten overheen. Als laatste drizzle je de zelfgemaakte karamel over de chocolade heen. Gebruik hiervoor de harde karamel (dus zonder boter en slagroom), niet de karamelsaus.
  3. Zet de chocolade in de vriezer of koelkast om uit te harden. Breek in stukjes en geniet er van!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s