Kokos kaiserschmarrn

Ik ben net terug uit Oostenrijk. Niet omdat ik op skivakantie was, maar om te trainen. Wat je veel tegenkomt op de piste, naast pullen bier, is kaiserschmarrn.

Vorig jaar plaatste ik al een recept voor kaiserschmarrn, dit jaar heb ik een gezondere variant genaakt met kokosmeel.

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 40 gram kokosmeel
  • 150-200 milliliter amandelmelk (ongezoet)
  • 3 theelepels kaneel

De hoeveelheid amandelmelk hangt af van je soort kokosmeel. Kokosmeel neemt namelijk veel vocht op. Voeg dus eerst een deel toe en doe beetje bij beetje wat meer tot je beslag de juiste dikte krijgt.

Bereiding:

  1. Doe de eieren, kokosmeel, amandelmelk en kaneel in een kom en klop met een garde tot een glad beslag.
  2. Verhit wat kokosolie in een pan en doe het beslag er in. Zodra het beslag begint te stollen roer je het met een spatel los.

Serveer met bijvoorbeeld honing, stroop, bosbessen, noten… Je kan eindeloos variëren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s