Tiramisu ijstaart

Zoals je misschien wel hebt gemerkt, ben ik een groot fan van desserts. Bij ons thuis is iedereen een groot fan van tiramisu, dit wordt dan ook regelmatig gegeten op zondag als m’n oate langskomt.

Ik plaatste al recepten online voor aardbeien tiramisu, limoncello tiramisu, een gezondere ricotta tiramisu en een speculaas tiramisu. Dit keer geven we er weer net even een andere draai aan door een tiramisu ijstaart te maken.

Ingrediënten:

  • 1 espresso (oploskoffie)
  • 40 gram suiker
  • 1 scheutje amaretto
  • 1 pak lange vingers (175 gram)
  • 1 bak slagroomijs
  • 250 gram mascarpone
  • 125 milliliter slagroom
  • Cacaopoeder

Bereiding:

  1. Meng in een steelpannetje de espresso met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Haal het pannetje van het vuur en roer vervolgens de amaretto hier doorheen.
  2. Halveer ongeveer de helft van de lange vingers en zet deze rechtop tegen de rand van een springvorm. Met de overige lange vingers bekleed je de bodem. Zet de springvorm voor 30 minuten in de vriezer.
  3. Zet het ijs even buiten de vriezer om zachter te laten worden. Dit verdeel je vervolgens over de lange vingers, strijk de bovenkant glad. Zet de taart vervolgens weer terug in de vriezer.
  4. Voordat je de ijstaart gaat serveren klop je de mascarpone met de slagroom stijf. Voeg eventueel 1-2 eetlepels suiker toe.
  5. Schep het roommengsel in een spuitzak en spuit in kleine toefjes op de taart. Begin in het midden en werk zo naar buiten. Maak je tiramisu ijstaart af door deze met cacao te bestrooien.
Advertenties

Een gedachte over “Tiramisu ijstaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s