Knoflook-kaasbrood

Dit brood zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is veel, maar dan ook veel, lekkerder dan een knoflookbroodje uit de supermarkt.

Ingrediënten:

Voor het brood:

  • 15 gram kristalsuiker
  • 7 gram gist
  • 240 milliliter warm water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels zout
  • 350 gram bloem

Voor de topping:

  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 3 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • Verse peterselie
  • 1 bol mozzarella
  • 4-6 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Doe de suiker, gist en het warme water in een keukenmachine en mix tot het schuimig is.
  2. Vervolgens voeg je de olijfolie, het zout en de helft van de bloem toe. De rest van de bloem voeg je beetje bij beetje toe.
  3. Zodra het deeg niet meer plakt en loskomt van de kom, kneed je het nog 6 minuten met de deeghaken.
  4. Vet een kom in en doe de deegbol hier in. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg nu voor twee uur rijzen.
  5. Pers de knoflookteentjes voeg ze toe aan de boter. Breng de boter vervolgens op smaak met peper, zout en peterselie.
  6. Verwarm de oven voor op 220 graden en rol het deeg uit. Smeer de kruidenboter vervolgens uit over het brood en verdeel vervolgens ook de kazen over het brood.
  7. Zet het brood voor 20 minuten in de oven tot het lichtbruin wordt. Laat kort afkoelen en snijd in stukjes.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s