Rosbief met gegrilde groente

Wij aten deze rosbief met kerst en het was echt lekker! Daarnaast is de bereiding ook nog eens vrij makkelijk.

Ingrediënten:

  • 500 gram wortelen
  • 250 gram rode ui
  • 2 appels (geschild)
  • 50 gram roomboter
  • 1 rosbief
  • 150 gram spekreepjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de wortelen in blokjes en kook deze vervolgens beetgaar. Snijd ondertussen de rode ui en appels in stukjes.
  2. Smelt wat boter in een pan, kruid de rosbief en bak deze rondom bruin in ongeveer 4 minuten.
  3. Leg de rosbief in een ingevette ovenschaal. De wortelen, ui en appelblokjes doe je in een andere ovenschaal. Schenk hier het bakvet van de rosbief overheen.
  4. Zet de ovenschalen voor ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer met een kernthermometer of je rosbief naar wens gegaard is. Wij wilden de rosbief medium rare, de kerntemperatuur was hierbij ongeveer 53 graden.
  5. Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan.
  6. Leg de gegrilde groente op een schaal. De rosbief snijd je in plakjes, deze leg je bovenop de groente. Bestrooi vervolgens nog met de spekjes.

Lekker om te serveren met aardappelpuree en rode wijnsaus. Ik ben alleen foto’s vergeten te maken van onze eigengemaakte rode wijnsaus. Dus dat recept houden jullie tegoed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s