Salade met geroosterde bieten en hazelnoten

Na al het lekkers van Sinterklaasavond en al het lekkers dat nog gaat komen met kerst is het tijd voor weer een salade.

Ingrediënten:

  • 500 gram rode biet
  • Olijfolie
  • Peper
  • 20 gram hazelnoten
  • Slamelange
  • Dressing (balsamico of yoghurt)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de rode biet en snijd in dunne plakjes. Leg de plakjes in een ovenschaal en schep om met olijfolie, peper en eventueel en zout.
  2. Zet de bieten voor 45 minuten in de oven. Schep tussendoor wel even om. De laatste 10 minuten voeg je ook de grof gehakte walnoten toe.
  3. Verdeel de salade over borden of een schaal, verdeel hier vervolgens ook de geroosterde bieten en walnoten over. Maak je salade af met de dressing.

De geroosterde bieten kan je zowel warm als op kamertemperatuur eten. Dus het is ook mogelijk om de bieten en walnoten al een dag eerder te bereiden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s