Zelf donuts maken

Ik ben geen grote fan van donuts. Maar er zijn mensen die er bij zweren. Geef mij nog maar zo’n stukje brownie!

Ingrediënten:

  • 45 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 170 gram suiker
  • 500 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 240 milliliter yoghurt

Bereiding:

  1. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng in één kom de eieren met de suiker en in een andere kom de bloem met het bakpoeder en het zout.
  2. Vervolgens meng je de yoghurt, bloem en gesmolten boter door de kom met eieren en suiker. Laat het deeg 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
  3. Verhit olie in een pan tot 170 graden. Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit. Maak een rol van je deeg dat je vervolgens in bollen. Maak bij iedere bol een gat in het midden met duim en wijsvinger.
  4. Schep de donuts een voor een in de olie en bak ze om en om gaar in ongeveer 2 minuten. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier.

Versier de donuts met bijvoorbeeld suiker, chocolade of glazuur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s