Zachte chocolade brownie

Deze brownie is volgens “de kenners” de lekkerste tot nu toe. Nou moet ik zeggen dat ze de Nutella brownies nooit gehad hebben. Dus het wordt ook de hoogste tijd om dit recept weer eens te maken (met mooiere foto’s).

Naast dat dit brownierecept heel erg lekker is, is het ook nog eens gemakkelijk om te maken en heb je niet veel ingrediënten nodig.

Ingrediënten:

  • 250 gram boter
  • 100 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 225 gram (lichte) basterdsuiker
  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een brownievorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter op een laag vuurtje. Zodra alle chocolade gesmolten is voeg je de chocolade in kleine stukjes toe. Roer net zolang tot alle chocolade gesmolten is.
  3. Ondertussen klop je de eieren los tot ze een klein beetje schuimig worden. Hier voeg je vervolgens beetje bij beetje de basterdsuiker aan toe. Blijf kloppen tot alle suiker is opgenomen.
  4. Als de chocolade gesmolten is zet je het vuur uit en voeg je de bloem en het bakpoeder toe. Meng vervolgens de chocolade met de eieren en roer goed door.
  5. Als alles gemengd is, giet je het in de brownievorm. Deze zet je voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.

LET OP! Zodra de brownie uit de oven komt, is het nog een soort drilpudding. Laat de brownie daarom enkele uren afkoelen.

Hierdoor blijft de brownie wel lekker zacht van binnen… Extra lekker dus!

Advertenties

Een gedachte over “Zachte chocolade brownie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s