Pastasalade met spekjes en rucola

Een lekkere maaltijd om mee te nemen: pastasalade met spekjes, rucola en zongedroogde tomaatjes. Zo nam ik deze pastasalade mee naar de weging van het Nederlands Kampioenschap afgelopen vrijdag.

Ingrediënten:

  • 200 gram penne
  • 2 eetlepels pesto
  • 100 gram spekjes
  • 1 rode ui
  • 50 gram rucola
  • 20 gram pijnboompitten
  • 30 gram zongedroogde tomaatjes

Bereiding:

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen gaar. Laat vervolgens afkoelen.
  2. Ondertussen bak je de spekjes in een koekenpan, hier hoef je geen boter aan toe te voegen. Snipper de ui en voeg deze toe aan de pan, bak tot ze glazig zijn.
  3. Ook de pijnboompitten bak je even kort aan in een droge koekenpan. Laat vervolgens alles afkoelen.
  4. Meng de pasta met twee eetlepels pesto en schep goed door elkaar. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en klaar is je pastasalade!
Advertenties

Een gedachte over “Pastasalade met spekjes en rucola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s