Geroosterde aubergine

Dit gerecht is gemakkelijk te maken en je hebt er eigenlijk geen omkijken naar. Terwijl de aubergine wordt geroosterd in de oven, heb je even de tijd om wat anders te doen.

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 cherrytomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • Oregano
  • Tijm
  • Peper en zout

Je kunt eventueel ook nog kappertjes toevoegen of wat extra geraspte (Parmezaanse) kaas.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine doormidden en snijd het vruchtvlees vervolgens in. Bestrooi met peper en zout.
  2. Meng de olijfolie met de tomatenpuree en wat oregano. Leg de auberginehelften in een ovenschaal en besmeer met de tomatenpuree. Zet voor 20 minuten in de oven.
  3. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en meng met olijfolie en wat peper en zout. Snijd of scheur de mozzarella in plakken.
  4. Als de aubergine uit de oven komt beleg je deze met de mozzarella en de tomaatjes. Bestrooi met tijm en zet nog voor 15 minuten in de oven. Zet de oven daarna nog twee minuten op de grillstand.

Serveer de geroosterde aubergine met bijvoorbeeld wat salade of een beetje pasta.

Advertenties

Een gedachte over “Geroosterde aubergine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s