MOINK burgers

Een simpel recept voor lekkere burgers van de barbecue, of uit de pan kan natuurlijk ook. 

In het originele recept zijn het MOINK balls, maar ik vond burgers makkelijker om te bereiden. In dit originele recept wordt gebruik gemaakt van Italiaanse diepvriesballetjes. Maar deze zijn in Nederland niet te koop. Je kunt runderballetjes gebruiken, of zelf gehaktballetjes, of in mijn geval burgers, maken. 

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt 
  • 1 pakje ontbijtspek
  • Kruiden en/of Parmezaanse kaas
  • Barbecuesaus

Je kunt het gehakt op smaak brengen met kruiden, zoals bijvoorbeeld smokey’s beefrub. Of gebruik bijvoorbeeld wat Parmezaanse kaas. 

Bereiding:

  1. Meng het gehakt met de kruiden en maak hier burgers van. Als je gehakt niet blijft plakken gebruik dan een ei en eventueel wat paneermeel om een plakkerig mengsel te maken. 
  2. Wikkel een tot twee plakken ontbijtspek om je burgers heen en zet vast met een cocktailprikker. 
  3. Bak de burgers op de barbecue of in de pan. Bestrijk ze als ze (vrijwel) gaar zijn met de barbecuesaus en leg nog enkele minuten terug op het rooster. 

Eet smakelijk! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s