Limoncello tiramisu

Ik plaatste al meerdere recepten voor een lekker dessert. Maar nog nooit een recept voor tiramisu. Eens moet de eerste keer zijn, dus bij deze! 

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 250 gram mascarpone
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 pak lange vingers
  • 250 milliliter limoncello
  • Verse aardbeien
  • Geraspte kokos

Bereiding:

  1. Splits de eieren en klop het eiwit met 25 gram suiker tot er stijve pieken ontstaan. Als de je de kom op de kop kan houden en er niks uitvalt, weet je dat het stijf genoeg is.
  2. Klop het eigeel samen met de rest van de suiker los. Voeg hier vervolgens ook de mascarpone aan toe en klop tot een mengsel zonder klonten.
  3. Spatel het stijfgeklopte eiwit en de citroenrasp door het mascarponemengsel.
  4. Leg de lange vingers even in de limoncello en verdeel ze vervolgens over de bodem van een schaal. 
  5. Schep de helft van de room hier overheen en maak vervolgens weer een laag met de lange vingers. Maak af met de overige citroenroom. 
  6. Laat de tiramisu minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Serveer vervolgens met wat verse aardbeien en de kokosrasp. 

Wat ook erg lekker is, is om de kokosrasp kort te roosteren in een droge koekenpan. 

En als je het toetje echt wilt afmaken, voeg je een bolletje ijs toe. Genieten! 

Advertenties

Een gedachte over “Limoncello tiramisu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s