Groentespiesen met kruidenolie

Een barbecue associeer je nou niet direct met gezond eten. Maar met deze groentespiesen kan je bij een barbecue nog steeds gezond blijven doen! 

Als het geen weer voor de barbecue is, kan je ook een grilpan gebruiken. 

Ingrediënten:

  • 3 sjalotten
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika 
  • 250 gram cherrytomaten 

Voor de kruidenolie:

  • 75 milliliter olijfolie
  • 1 knoflookteentje
  • 15 gram basilicum
  • 15 gram peterselie 

Bereiding:

  1. Laat sateprikkers weken in een bak met water, daardoor verbranden deze straks niet of minder op de barbecue. 
  2. Snijd alle groente in parten. En blendeer alle ingrediënten voor de kruidenolie tot een egale massa. Breng extra op smaak met peper en eventueel zout. 
  3. Scheid de verschillende groente op de spiesen, dit door de verschillende griltijden. Bestrijk de groentespiesen met de helft van de kruidenolie. 
  4. Sjalotten hebben ongeveer 12 minuten griltijd nodig op de barbecue, courgette 10 minuten, paprika en tomaat 5 minuten. 
  5. Haal de groente van de spiesen, doe ze in een schaal en serveer met de rest van de kruidenolie. Eet smakelijk! 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s