Falafel balletjes

Falafel is een gerecht uit het Midden-Oosten dat vaak als vleesvervanger wordt gebruikt. Je kunt ze frituren, maar om het gezond te houden kan je ze ook gewoon in de pan bakken. 

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 1 ei
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de ui en het knoflookteentje fijn. Bak de ui en knoflook kort in een pan met wat boter of olie. 
  2. Mix de kikkererwten met het ei, de ui en peper en zout met een staafmixer tot een egale massa. Maak met je handen ongeveer 12 kleine bolletjes.
  3. Verhit nog wat olie of boter in een pan en bak de balletjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Serveer de balletjes met bijvoorbeeld wat homemade tzatziki


Vind je balletjes vervelend om rondom goudbruin te krijgen? Dan kan je ook falafelburgers maken. Het enige wat je dan moet doen is de balletjes plat drukken. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s