Gehaktspiesjes met katenspek

Deze gehaktspiesjes hebben een Griekse twist door het gebruik van de Griekse kruidenmix en de (zelfgemaakte) tzatziki. 

Aangezien het steeds lekker weer is, gril ik de gehaktspiesen op de barbecue. Maar in een pan kan natuurlijk ook. Je hoeft de spiesen dan niet extra te bestrijken met olie (stap 3)

Ingrediënten:

  • 4 plakjes katenspek
  • 300 gram rundergehakt 
  • 2 eetlepels (zelfgemaakte) Griekse kruidenmix 
  • Sateprikker

Bereiding:

  1. Snijd het katenspek fijn en meng vervolgens samen met de Griekse kruidenmix door het gehakt. 
  2. Verdeel het gehakt in 6-8 gelijke porties. Kneed de porties rondom een sateprikker.
  3. Bestrijk de gehaktspiesen met olie en gril ze daarna in ongeveer 8 minuten gaar op de barbecue. 

Serveer de gehaktspiesen met de zelfgemaakte tzatziki. 

Je kunt de spiesen trouwens al een dag van tevoren maken. Bewaar ze dan afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s