Caprese tomatensoep

Zoals jullie weten maak ik graag zelf soep. Meestal gebruik ik daar een bouillon voor. Dit keer heb ik een tomatensoep gemaakt zonder bouillon toe te voegen. 

Ingrediënten:

  • 1 knoflookteentje
  • 2 sjalotjes
  • 5 tomaten 
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • Verse basilicum 
  • Mozzarella
  • Peper en zout 

Bereiding:

  1. Snipper een knoflookteentje en snijd de sjalotten fijn. Fruit deze aan in een soeppan met wat olijfolie.
  2. Ondertussen snijd je de tomaten in grove blokken. Zodra de stukjes sjalot glazig worden voeg je de tomaat toe. 
  3. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes en voeg deze samen met de basilicum toe aan de rest. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Bak alles ongeveer 7 minuten aan op middelhoog vuur. De tomaten zullen slinken en er zal genoeg vocht vrijkomen. 
  5. Pureer de soep tot een glad geheel. Als je de soep te dik vind voeg je een scheut water toe, totdat je de gewenste dikte hebt.
  6. Snijd de mozzarella in plakken. Serveer de soep met een aantal plakjes mozzarella en strooi er nog wat peper overheen. Eet smakelijk! 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s