Citroencake met blauwe bessen en rozemarijn

Zondag = bakdag! Probeer eens deze frisse citroencake met rozemarijn voor een aparte twist.

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem 
  • 125 gram gemalen amandelen
  • 150 gram suiker
  • 3 citroenen
  • 3 eieren
  • 175 gram boter in blokjes 
  • 150 gram gesmolten boter 
  • 250 gram blauwe bessen 
  • 1 takje rozemarijn

Bereiding:

  1. Begin met de bodem, meng hiervoor de bloem met 75 gram gemalen amandelen. Voeg hier een eetlepel suiker en een eetlepel citroenrasp aan toe. Mix alles goed dooe elkaar. 
  2. Voeg de blokjes boter toe en mix tot een grof deeg. Besprenkel het deeg met ijskoud water en maak er vervolgens een grote deegbal van. 
  3. Rol de deegbal in folie en laat het een uur rusten in de koelkast. Daarna kan je door met de rest van de cake. 
  4. Verwarm de oven voor op 190 graden. Rol het deeg uit en leg het in een lage taartvorm. Leg boven op de bodem een vel bakpapier met daarop blindbakvulling. Als je dit niet hebt, zoals ik, gebruik dan bijvoorbeeld knikkers. 
  5. Bak de cakebodem met de knikkers voor 15 minuten af in de oven. Vervolgens verwijder je de knikkers en het bakpapier. Zet de cake nog 10 min in de oven en laat vervolgens afkoelen op een rooster. 
  6. Zet de oventemperatuur op 170 graden. Mix de eieren met de suiker, de overige citroenrasp en met de helft van het citroensap. 
  7. Voeg nu ook de rest van de gemalen amandelen, de gesmolten boter en het laatste citroensap toe. Meng alles goed door elkaar. 
  8. Schenk de vulling op de cakebodem en zet voor ongeveer 40 minuten in de oven. Als de vulling gestold is laat je de afkoelen en kan je je cake gaan versieren. 

Je kunt eventueel ook nog wat blauwe bessen door de vulling verwerken. Dit heb ik nu niet gedaan. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s