Pannenkoekmuffins

Ik eet niet zo vaak pannenkoeken, maar ze smaakten toch weer erg goed! Deze suikervrije pannenkoeken zijn net wat gezonder dan de gewone pannenkoeken. En door ze als muffin te serveren, is het net even anders dan normaal. 

Ingrediënten:

  • 100 gram (spelt)meel
  • 1 eetlepel bakpoeder 
  • 1 ei
  • 250 milliliter halfvolle melk
  • 1 snufje zout

Eventueel:

  • 1 handvol rozijnen 
  • 1 appel 
  • Poedersuiker of stroop 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef het meel en het bakpoeder boven een kom. Voeg een snufje zout toe. 
  2. Voeg het ei en de melk, beetje bij beetje toe. Roer met een garde tot een glad beslag. 
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet voor ongeveer 30 minuten in de oven. 

Eventueel kan je dus rozijnen en/of appel toevoegen aan het beslag. En als het wat minder gezond kan serveer je de muffins lekker met stroop of poedersuiker! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s