Salade met kip en avocado

Caesar salade, maar dan net even anders. Ondertussen kan je van alle klassiekers wel 10 verschillende versies vinden. Nu wil ik dit niet direct benoemen tot een variatie van de klassieke caesar salade. Vandaar simpelweg: salade met kip en avocado.

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets 
  • Kipkruiden
  • 200 gram gemengde salade 
  • 60 gram cherrytomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 2 hardgekookte eieren 

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels fritessaus
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 0%
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze ruimschoots voordat je ze gaar bakt. Kook de eieren voor ongeveer 7 minuten. 
  2. Tijdens het bakken van de kipblokjes halveer je de cherrytomaatjes en snijd je de komkommer en avocado in plakjes. Eventueel kan je ook nog een rood uitje snijden.
  3. Verdeel de sla, tomaatjes, komkommer en avocado over twee borden. Snijd de eieren in plakjes en verdeel zowel deze als de kip ook over de salade. 
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing en serveer deze bij de salade. 

Ik heb ervoor gekozen om de eieren al ’s middags te koken, zodat deze volledig zijn afgekoeld. De kip heb ik lauwwarm bij de salade geserveerd. 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s