Spritsen met chocolade

Ken je die overheerlijke Spritsen uit de supermarkt? Deze kan je ook erg makkelijk zelf maken. De kitchenhack van gister kan hier trouwens nog wel eens bij van pas komen… 

Ingrediënten:

  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 40 gram poedersuiker
  • 2 eidooiers
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 125 gram bloem
  • 100 gram chocolade

Bereiding:

  1. Doe de boter met de poedersuiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg de eidooiers en de vanille aroma toe en mix dit er ook doorheen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Zeef de bloem boven het beslag en schep dit er doorheen met een lepel. Als het beslag droog wordt kan je beetje bij beetje wat melk toevoegen. Maar het beslag moet zeker niet te dun worden! 
  4. Schep je beslag in een spuitzak met een tuitje in de vorm van een ster. Spuit de spritsen op de bakplaat in de vorm die jij wilt. 
  5. Bak de spritsen in ongeveer 15 minuten af en laat ze vervolgens afkoelen. 
  6. Smelt de chocolade au bain marie en haal de afgekoelde spritsen hier doorheen. Laat de chocolade hard worden en geniet van je koekjes! 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s