Courgetteburger

Ik ben geen vegetariër en ik hou van vlees. Toch eet ik regelmatig vegatarisch. Deze courgetteburger is een gezondere versie van een hamburger en hij vult nog erg goed ook.

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 100 gram havermout of paneermeel
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • Peterselie
  • Peper en zout
  • 1 broodje (ciabatta bijvoorbeeld)
  • 2 handjes rucola
  • 4 cherrytomaatjes
  • 1/2 bol mozzarella

Eventuele saus:

  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • Bieslook

Bereiding:

  1. Was de courgette en rasp deze grof. Bestrooi met zout en laat goed uitlekken. Je kunt het vocht er ook met je handen uitknijpen. 
  2. Doe de courgette in een kom en meng met het ei, de knoflook en de kruiden.
  3. Voeg beetje bij beetje de havermout toe. Dit doe je net zolang tot het een kleverig, niet al te nat, mengsel wordt. 
  4. Maak met je handen burgers van het mengsel. Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin. 
  5. Terwijl je de courgetteburgers bakt, halveer je de broodjes. Smeer deze in met de saus en beleg met de rucola. Vervolgens komt de burger en maak af met de tomaat en de rucola. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s