Gesmoorde kipfilet met sperziebonen

Een flinke tijd terug deelde ik hoe je groente kan smoren. Dit keer heb ik kip gesmoord. Smoren houdt in dat je een gerecht in vet aanbraad en vervolgens een vloeistof toevoegt om het gerecht verder te garen. 

Het gevolg van het gebruik van deze techniek is dat je kip enorm mals en vol van smaak wordt. Ik heb bij de bereiding een braadpan met dikke bodem gebruikt, maar in een “gewone” pan moet het ook lukken.

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesneden 
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel piment
  • 400 gram tomaten, in blokjes
  • 400 milliliter kippenbouillon
  • 200 gram sperziebonen

Bereiding:

  1. Snijd de ui, kipfilet, knoflook en tomaten. Verhit wat olie in de braadpan en voeg hier de ui aan toe. Laat de ui met een snufje zout bakken tot ze zacht zijn en bijna karamelliseren. 
  2. Voeg de kipfiletblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. 
  3. Als de kip zo goed als gaar is, voeg je de knoflook, kruiden en tomatenpuree toe. Roer goed door en voeg dan de tomatenblokjes en kippenbouillon toe.
  4. Kook ondertussen in een andere pan de sperziebonen beetgaar. Dan hoef je ze straks alleen nog maar mee te verwarmen. 
  5. Doe de deksel schuin op de pan zodat er stoom kan ontsnappen. Laat de stoof op laagvuur pruttelen en in ongeveer 20 minuten indikken. 
  6. Voeg de laatste paar minuten de sperziebonen toe en serveer met bijvoorbeeld rijst of gekookte aardappelen. 

Dit gerecht komt trouwens uit de Libanese keuken. Piment is een kruid dat daar veel wordt gebruikt. De smaak heeft wel wat van kruidnagel en nootmuskaat. Dus dit zou je ook kunnen gebruiken in plaats van de piment. 

    Advertenties

    Geef een reactie

    Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

    WordPress.com logo

    Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

    Twitter-afbeelding

    Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

    Facebook foto

    Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

    Google+ photo

    Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

    Verbinden met %s