Gegrilde aubergine met ricotta en parmaham

Jumjumjum.. Het was alweer een tijdje geleden dat ik een gerecht met ricotta maakte. Maar dit gerecht was weer erg lekker! 

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 500 gram cherrytomaten
  • 150 gram ricotta 
  • 200 gram parmaham
  • Basilicum
  • Peper en zout

Je kunt eventueel ook nog kappertjes toevoegen. 

Bereiding:

  1. Snijd de aubergines in plakken, smeer ze in met olie en gril ze aan beide zijden tot je mooie grilstrepen ziet. Smeer altijd de aubergine in en doe de olie niet in de grilpan zelf. Als je dat wel doet is de kans groot dat de aubergines verbranden. Leg de gegrilde aubergineplakken in de ovenschaal en breng op smaak met peper en zout. 
  2. Halveer de tomaten en verwarm ondertussen de ovengril voor. Verdeel de gehalveerde tomaatjes en de ricotta over de aubergine. 
  3. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 10 minuten. Snijd ondertussen de parmaham in reepjes. Als de tomaatjes zacht zijn haal je de ovenschaal uit de oven. 
  4. Verdeel de parmaham bende basilicum over de ovenschaal en eet smakelijk. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s