Gegratineerde bloemkool met pijnboompitten 

Net even anders dan de standaard gekookte bloemkool. 

Ingrediënten:

  • 20 gram pijnboompitten 
  • 1 bloemkool
  • 100 gram geraspte kaas
  • Basilicum

Bereiding:

  1. Was de bloemkool en snijd deze in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in een pan water met wat zout.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. 
  3. Meng de pijnboompitten met de bloemkool in een ovenschaal en strooi de kaas erover. 
  4. Snijd de basilicum in reepjes en meng ook door de bloemkool. Je kan dit ook doen nadat de bloemkool in de oven is geweest. 
  5. Zet de ovenschaal voor 5-10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s