Wortelsoufflé

De vorige stroopwafel soufflé die ik maakte was erg lekker, maar niet zo gezond. In tegenstelling tot deze wortelsoufflé. 

Ingrediënten:

  • 400 gram wortel
  • 2 sjalotten 
  • 2 eieren 
  • 50 gram geraspte kaas

Bereiding:

  1. Schil de wortelen en snijd ze in kleinere stukjes. Kook de wortelen beetgaar. 
  2. Pel de sjalotten en snipper deze in kleine stukjes. Fruit kort aan in wat olijfolie. 
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de wortel en de sjalotten in een keukenmachine. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  4. Splits de eieren, roer de eidooiers door de gepureerde wortel. De eiwitten klop je eerst stijf en spatel je er vervolgens ook doorheen. 
  5. Verdeel de soufflémassa over kleine, ingevette ovenschaaltjes. Strooi er wat geraspte kaas overheen en bak de soufflé in 10-15 minuten af in de voorverwarmde oven. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s