Omeletrolletjes met kruidenricotta

Deze omeletrolletjes zijn geschikt als een gezond borrelhapje. Maar ik at ze vandaag lauwwarm als lunch en dat smaakt ook erg goed! 

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 1 scheutje melk
  • 100 gram ricotta
  • Basilicumblaadjes
  • Bieslook
  • 1 eetlepel citroensap
  • Rauwe ham

Met deze hoeveelheid ingrediënten maak je ongeveer 8 rolletjes. 

Bereiding:

  1. Klop de eieren los met de melk en wat zout en peper. Bak twee dunne omeletten in wat zonnebloemolie en laat ze vervolgens afkoelen.
  2. Meng de ricotta met wat fijngehakte basilicum, bieslook en het citroensap. Breng nog extra op smaak met peper en zout.
  3. Bestrijk de enigszins afgekoelde omeletten met de kruidenricotta en leg er vervolgens rauwe ham bovenop. 
  4. Rol de omeletten strak op en snijd ze in kleinere rolletjes. Zet vast met een cocktailprikker.

Je kunt deze rolletjes ook prima een dag van tevoren maken, bewaar ze dan in vershoudfolie in de koelkast. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s