Andijviesalade met geitenkaas en spekjes

Deze salade van rauwe andijvie is eens wat anders dan de standaard salade die je vaak eet. 

Rauwe andijvie is licht bitter van smaak. Door de andijvie rauw te gebruiken gaan er ook geen vitamines verloren in het bereidingsproces.

Ingrediënten:

  • 1 krop andijvie
  • 125 gram magere spekjes 
  • 60 gram walnoten
  • 40 gram geitenkaas

Bereiding:

  1. Was en snijd de andijvie in dunne reepjes. Rooster ondertussen de walnoten kort in een droge koekenpan. 
  2. Bak de spekjes ook in een droge koekenpan, deze bevatten voldoende vet van zichzelf. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier. 
  3. Doe de andijvie op een bord en verdeel de walnoten, spekjes en geitenkaas er overheen. Breng de salade op smaak met een dressing en eet smakelijk. 

Als dressing kan je een lekkere olijfolie gebruiken. Maar meng bijvoorbeeld ook eens walnotenolie met witte wijnazijn en een theelepel grove mosterd. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s