Andijviepannenkoek met spek

Ik lust andijvie en ik lust een pannenkoek met spek. Dus waarom zou ik dit niet eens combineren? Ik zal je vertellen, de combinatie is geslaagd! 

Ingrediënten:

  • 400 gram fijngesneden andijvie
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 400 milliliter melk
  • 12 plakjes spek

Bereiding:

  1. Was en snijd de paprika in dunne reepjes. Bak deze vervolgens in wat olijfolie tot deze is geslonken.
  2. Ondertussen kan je het pannenkoekenbeslag maken door de bloem, melk en eieren met elkaar te mengen tot een gladde emulsie.
  3. Druk het overtollige vocht uit de andijvie en schep de andijvie vervolgens door het beslag. 
  4. Smelt nu wat boter in een pan, doe er een lepel van het beslag in en verdeel twee plakjes spek over de pannenkoek. 
  5. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin en serveer lekker met wat stroop! 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s