Georgisch kaasbrood

Eind maart was ik in Tbilisi, Georgië voor een Grand Prix. Gelukkig hadden we onze eigen Nederlandse Georg, Tornike, bij ons. Hij wist ons haarfijn te vertellen wat we moesten eten. 

Over deze broodboot waren we zo enthousiast, dat ik het thuis ook een keer wilde proberen. En ik ben nog steeds enthousiast! Ik heb wel iets andere kazen gebruikt dan de typische Georgische kazen, maar dat mag de pret niet drukken. 
Ingrediënten:

  • Pizzadeeg
  • Mozzarella
  • Brie
  • Geraspte kaas
  • Ei
  • Roomboter

Je kunt variëren in de kazen, voeg bijvoorbeeld ook eens een blauwe kaas toe. 

Bereiding:

  1. Rol het pizzadeeg uit en rol vervolgens de randjes van de lange zijde naar binnen op. Ik heb de helft van het pizzadeeg gebruikt. Plak vervolgens de opgerolde zijdes aan elkaar. 
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de kazen over de binnenkant van je broodboot en schuif vervolgens voor 15-20 minuten in de oven. 
  3. Voeg de laatste 3 minuten het ei toe. Dit breek je en leg je in het midden van het brood. Doe dit niet te vroeg want dan stolt je ei volledig. 
  4. Als je kaasbrood gaar is, haal je het uit de oven en doe je een klontje roomboter op de kaas. 

Breek een stukje van de buitenkant van je brood en haal door de kaas, boter en het ei. Het is machtig, maar o zo lekker! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s