Zelf kipschnitzel maken

Ik ben geen enorme liefhebber van schnitzel. Mijn vriend wel, dus soms moet ik er dan toch aan geloven. Maar nu moet ik stoegeven dat ik deze zelfgemaakte kipschnitzels stiekem wel echt lekker vond. 

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 1 ei
  • 1 handje bloem
  • 1 handje paneermeel

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilets horizontaal doormidden zodat ze dunner worden. Sla ze vervroegend nog een keer plat met een koekenpan, of rol ze plat met een deegroller. 
  2. Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Breng vervolfens op smaak met flink wat peper en zout. Haal de kipfilets eerst door het ei de bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel.
  3. Bak in wat boter aan beide zijdes goudbruin en krokant. Je kunt de kipfilets eventueel ook in de oven bereiden. Doe ze dan 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s