Doperwtensoep met serranoham

“Vroeger” nam ik altijd soep uit blik. Tegenwoordig maak ik (bijna) altijd zelf soep. Ik heb ook al veel verschillende soepen uitgeprobeerd, dit keer een soep van doperwten met Serranoham. 

Ingrediënten:

  • 80 gram serranoham 
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 5 gram verse tijm
  • 450 gram doperwten (diepvries)
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 milliliter crème fraiche 

Eventueel kan je ook nog een zoete aardappel toevoegen. 

Bereiding:

  1. Laat de doperwten ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg hier de plakken serranoham op. Bak de ham 10 minuten in de oven.
  2. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in wat olie. Voeg hier wat verse tijm aan toe.
  3. Voeg na ongeveer 5 minuten de doperwten en de groentebouillon toe. Laat de soep op laag vuur, met de deksel op de pan, 15 minuten doorkoken. 
  4. Voeg de crème fraiche toe en pureer de soep vervolgens glad. 
  5. Breng de soep op smaak met peper, zout en wat citroensap. Garneer de soep met de gedroogde ham. 

Voor de garnering kan je ook nog wat geraspte citroenschil toevoegen. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s