Tartaar van tomaten

Dit tartaartje kan je serveren als voorgerecht. Maar als je een grote portie serveert met bijvoorbeeld een lekker stukje biefstuk, kan het ook als volledige maaltijd.

Ingrediënten:

  • 4 tomaten
  • 1/2 rode ui
  • Basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Crème fraiche of mascarpone

Bereiding:

  1. Maak met een mes een kruis in de bovenkant van de tomaten. Dompel de tomaten ongeveer 45 seconden in kokend water en houd ze daarna onder de koude kraan. Je kunt nu gemakkelijk het velletje van de tomaten er afscheuren. 
  2. Snijd de gepelde tomaten in blokjes en laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet. Ondertussen kan je de rode ui versnipperen.
  3. Meng de ui met de tomatenblokjes, peper, basilicum en een eetlepel olijfolie. 
  4. Gebruik een ronde uitstrekken om de tomatensalade als tartaartje te serveren. Besprenkel met nog wat olijfolie en schep een theelepel crème fraiche op ieder bord. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s