Mascarpone-kwarktaart met witte chocolade

Er is er één jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat ben ik…..

Jarig zijn betekent lekkere hapjes, cadeaus, maar bovenal TAART! Ik maakte de Tony Chocolonely cheesecake nog een keer. Maar ook een nieuw recept, deze mascarpone-kwarktaart met witte chocolade.

Ingrediënten:

  • 125 gram bastognekoeken 
  • 60 gram gesmolten roomboter 
  • 250 milliliter slagroom 
  • 250 gram kwark
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram witte basterdsuiker 
  • 400 gram witte chocolade 

Voor de decoratie:

  • Rood fruit (frambozen of aardbeien)
  • Geraspte witte chocolade
  • Poedersuiker 

Bereiding:

  1. Bedek een springvorm met bakpapier en vet de randen in, Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine. Meng deze vervolgens met de gesmolten roomboter. 
  2. Verdeel de koekkruimels vervolgens over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm nu in de koelkast. 
  3. Klop de slagroom lobbig en mix daarna met de mascarpone, kwark en suiker. 
  4. Smelt de chocolade au bain marie en schep door het slagroommengsel. Verdeel het mengsel over je taartbodem en zet voor enkele uren in de koelkast. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s